Utálom ezeket a napokat, amikor hosszú hétvége van. Ilyenkor jön a "siessmertlekéssükabusztdeaztnehozzadhátminekjajjjólvanhaladjmárhátelmegyabusz" kategória. Amikor összepakolsz, és rájössz hogy fölösleges 9 váltó ruhát vinni 4 napra, hiszen nem gyerek vagy ( na ezzel vitatkoznék) aki leeszi a ruháját egy nap háromszor.  Egyre jobban tanulok. Ma már eljutok odáig, hogy 1 váltó ruha elég, otthon úgysem megyünk sehova, csak otthon takarítok. Oda meg aztán felvehetem a megörökölt  hárli' pólót.  A vissza felé út pedig mindig vicces. Annyi csomaggal jövök, hogy az ajtón nem bírok kimenni nem pedig 3 átszállással. Mert ugye itt nincs bolt, muszáj a zöldség. Nincs wcpapír, nincs kávé, alma, krumpli. Lassan már rituálévá vált, hogy sütőtök is kell hát a gyerek nem eszik húst na'. Ne magyarázzá' rakjad el. Jó lesz az később.

Jófejek az öregek, de havonta egy találkozás épp elég. Már megvan a saját életünk, saját lakással és saját rendszerekkel.

A hab a tortán a hétvégén a névnapomra kapott bicikli volt, ami egy öreg rozoga fehér csepel aminek úgy örültem mint amikor gyerekkoromban megkaptam a rózsaszín háromkerekűt. Már csak egy gond van. Hogy hozzuk el?

Főszerkesztő urat már felpakoltam két táskával. Nálam is két táska. Ajjajj. De ki viszi a biciklit? Most akkor hogy lesz? Te viszed azt én azt? Neem. Fordítva. 

Még egy évvel ezelőtt amikor a napfény városába költöztem ( atyaisten, majdnem egy éve már) vittem magammal egy váltó bicajt, ha esetleg az egyikkel történne valami, legyen másik  amivel járhatok dolgozni. 

Rövid pályafutásom után a bicikli ott maradt a lépcsőházban lelakatolva a kulcs pedig a költözések alatt eltűnt ( ki gondolta volna nem igaz ) 

Tehát így jött az ötlet hogy az a bicaj kell vissza. Főszerkesztő úrnak pont jó lenne, igaz rózsaszín szürke de na ! Édesapa pénteken említette van erővágója.  Kedden indulás előtt tíz perccel jön rá , hogy azt lehet hogy álmodta de az erővágó nincs a helyén. Tanakodás. Mi legyen? 

-"vigyétek el ezt a metsző ollót, megélezem, biztos jó lesz"- Fati

- " az egy metszőolló. Nem karalábét akarok szedni , hanem biciklit lopni"

"Ne magyarázzá', csak vigyed."

Így hatvanhatezerhatvanhat csomaggal és erővágó nélkül metsző ollóval sikerül a tetthelyre érni, majd egy óra próbálkozás és kínszenvedés után az metszőolló és Viking úr krokodildundee késének köszönhetően miénk a főnyeremény.

Egy alig használt rozoga, lapos féktelen bicikli!

Az öröm felbecsülhetetlen.

Meg az is, hogy útközben elhagytuk az egyik pár túra bakancsomat, ami végikísért negyed világon át, ami elszomorít. De ezek csak tárgyak!

:)

Pacsipuszibéke!

Terianyu pszichója